Kakav Vam je kredit potreban?
Ukoliko želite da rekonstruišete postojeći objekat ili izgradite novi, modernizujete proizvodnju novom opremom, nedostaju Vam obrtna sredstva, početnik ste u poslu, ili ste nezaposleni, pogledajte kredite koje Vam nudimo i pronađite one koji će doprineti poboljšanju Vašeg poslovanja.

Aktuelnosti...

19.12.2014.
Obaveštenje

Dana 15.12.2014. godine održana je 11 sednica Upravnog odbora Fonda. Na sednici su donete odluke o odobravanju kredita iz sredstava:

-Programa Fonda za privredne subjekte sa poplavljenih područja i
-Programa Fonda za razvoj Republike Srbije.

Iz sredstava kreditne linije za poplavljena područja:
odobreno je 13 kredita u ukupnom iznosu 116.461.000,00 dinara.
Za preduzetnike je odobreno 5 kredita dok je za pravna lica odobreno 8 kredita. Najviše kredita, po namenama ulaganja je odobreno za trajna obrtna sredstva.Najveći obim odobrenih kredita je sa opštine Obrenovac zatim sledi opština Smederevska Palanka.
Krediti su odobreni rokom otpate od četiri do osam godina u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 1,5% na godišnjem nivou.
Na sednici je pored ovih kredita, odobreno i 22 kredita iz sredstava Fonda, u ukupnom iznosu 279.612.000,00 dinara. Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do deset godina u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 3% na godišnjem nivou.
Takođe u skladu sa Programom Fonda za razvoj RS za reprogram kredita, finansijsko restrukturiranje, reorganizaciju privrednih subjekata i sporazumno regulisanje obaveza na sednici je doneto 12 odluka o reprogramu kredita za pravna lica I 2 odluke o reprogramu kredita za preduzetnike. Na sednici je doneto i 7 odluka o sporazumnom regulisanju obaveza po kreditu.

24.11.2014.
Obaveštenje

Obaveštavamo sve zainteresovane privredne subjekte da je 05. Decembar 2014. krajnji rok za podnošenje kreditnih zahteva u tekućoj godini, nakon toga Fond više neće vršiti prijem zahteva za 2014. godinu.

19.11.2014.
Obaveštenje

Dana 12.11.2014. godine u Službenom glasniku Republike Srbije br.124/2014 objavljen je "Program o izmenama I dopunama Programa Fonda za razvoj Republike Srbije za subjekte sa poplavljenih područja za 2014. godinu". Tekst Programa Fonda objavljen je na našem sajtu.

 

24.10.2014.
Obaveštenje

Dana 24. oktobra 2014. godine održana je 9. sednica Upravnog odbora Fonda.
Na sednice su donete odluke za odobrenje kredita iz sredstava :
-Programa Fonda za privredne subjekte sa poplavljenih područja i
-Programa Fonda za razvoj Republike Srbije.

Iz sredstava kreditne linije za  poplavljena područja:
odobreno je 8 kredita u ukupnom iznosu 52.200.000,00 dinara. Za preduzetnike je odobreno 2 kredita dok je za pravna lica odobreno 6 kredita. Najviše kredita, po namenama ulaganja je odobreno za trajna obrtna sredstva.Najveći obim odobrenih kredita je sa opštine Čačak zatim slede opštine Svilajnac i Paraćin.
Krediti su odobreni rokom otpate od četiri do sedam godina u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 1,5% na godišnjem nivou.
Na sednici je pored ovih kredita, odobreno i 16 kredita iz sredstava Fonda, u ukupnom iznosu 233.968.033,00 dinara. Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do deset godina u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 3% na godišnjem nivou.

Takođe u skladu sa Programom Fonda za razvoj RS za reprogram kredita, finansijsko restrukturiranje, reorganizaciju privrednih subjekata i sporazumno regulisanje obaveza na sednici su donete odluke o reprogramu kredita za tri privredna subjekata, koji su ispunili ulove i kriterijume o reprogramu, odobren je plan finansijskog restrukturiranja za privredna društva Livnicu Kikinda automobilska industrija,Kikinda i INOS-SINMA, Sevojno i usvojen je unapred pripremljen plan za reorganizaciju privrednog društva Laminex iz Gornjeg Milanovca.

 

06.10.2014.
Obaveštenje

Dana 03. oktobra  2014. godine održana je 8. sednica Upravnog odbora Fonda.
Na sednice su donete odluke za odobrenje kredita iz sredstava :               
-Programa Fonda za privredne subjekte sa poplavljenih područja i
-Programa Fonda za razvoj Republike Srbije.

Iz sredstava kreditne linije za  poplavljena područja:
odobreno je 17 kredita  u ukupnom iznosu 88.510.000,00 dinara.
Za preduzetnike je odobreno 4 kredita dok je za pravna lica odobreno 13 kredita. Najviše kredita, po namenama ulaganja je odobreno za trajna obrtna sredstva.Najveći obim odobrenih kredita je sa opštine Paraćin zatim slede opštine Svilajnac i Obrenovac.
Krediti su odobreni rokom otpate od četiri do sedam godina u okviru kojih je  period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 1,5% na godišnjem  nivou.
Na sednici je pored ovih kredita, odobreno i 9 kredita  iz sredstava Fonda,  u ukupnom iznosu  181.500.000,00  dinara. Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do deset godina u okviru kojih je  period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 3% na godišnjem  nivou.

Takođe u skladu sa Programom Fonda za razvoj RS za reprogram kredita, finansijsko restrukturiranje, reorganizaciju privrednih subjekata i sporazumno regulisanje obaveza na sednici su donete odluke o reprogramu kredita za devet privrednih subjekata koji su ispunili ulove i kriterijume o reprogramu i usvajanju dva unapred pripremljena plana za reorganizaciju za Emu, Knić i Minel kotlogradnju Beograd.  

 

04.08.2014.
Obaveštenje

Dana 01.08.2014. godine u Službenom glasniku Republike Srbije br. 81/2014 objavljen je "Program Fonda za razvoj Republike Srbije za 2014. godinu" i "Program Fonda za razvoj Republike Srbije za reprogram kredita, finansijsko restrukturiranje, reorganizaciju privrednih subjekata i sporazumno regulisanje obaveza za 2014. godinu". Tekst programa Fonda objavljen je na našem sajt<u.

29.07.2014.
OGLAS


Oglas o prodaji akcija Tesla Štedne Banke d.d. ZagrebThe announcement of the sale of shares of Tesla Stedna Banka d.d. Zagreb
03.07.2014.
Obaveštenje

Dana 2.7.2014. godine u Službenom glasniku Republike Srbije br. 67/2014 objavljen je "Program o izmenama i dopunama Programa Fonda za razvoj Republike Srbije za privredne subjekte sa poplavljenih područja za 2014. godinu".

Izmene i dopune Programa Fonda za razvoj za privredne subjekte sa poplavljenih područja, koji je objavljen na našem sajtu, odnose se na visinu kredita koji se odobrava, kao i dokumentaciju koju je potrebno dostaviti uz zahtev za kredit. Sadržaj potrebne dokumentacije, koja se dostavlja uz zahtev za kredit, možete naći na našem sajtu u delu "Krediti i garancije".

17.06.2014.
Obaveštenje

Dana 17.6.2014. godine u Službenom glasniku Republike Srbije br. 63/2014 objavljen je "Program Fonda za razvoj Republike Srbije za privredne subjekte sa poplavljenih područja za 2014. godinu".

Tekst Programa Fonda objavljen je na našem sajtu.

19.05.2014.
OTVOREN PAYPAL RAČUN ZA ŽRTVE POPLAVE

Od 18. maja 2014. godine je moguća uplata humanitarne pomoći žrtvama poplave u Srbiji putem PayPal-a iz 193 zemlje i regiona.

Račun pripada diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu odakle se novac direktno prebacuje na račun Vlade Republike Srbije namenjen pomoći ugroženima od poplava.

Humanitarnu pomoć, preko PayPal servisa, je moguće uplatiti na adresi: floodrelief.gov.rs

*************************************************

PAYPAL ACCOUNT OPENED FOR THE FLOOD VICTIMS

From May 18th 2014, the humanitarian aid to flood victims in Serbia will be feasible through payment via PayPal in 193 countries and regions.

Account belongs to the diplomatic missions of Serbia in Brussels from which the money is directly transferred to the account of the Government of the Republic of Serbia for aid to flood victims.

Humanitarian aid can be paid through PayPal, at : floodrelief.gov.rs

 

21.02.2014.
Obaveštenje

Zbog nemogućnosti održavanja sednica Upravnog odbora Fonda za razvoj u drugoj polovini 2013. godine, Fond nije razmatrao zahteve primljene u tom periodu, a koji su primljeni po uslovima Programa za 2013. godinu. Svi zahtevi koji nisu rešeni, biće dostupni podnosiocima zahteva da u narednom periodu, podignu kompletnu dokumentaciju u prostorijama Fonda.

Pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte da prate obaveštenja na sajtu Fonda za razvoj, i da po objavljivanju Programa Fonda za 2014. godinu podnesu zahteve po važećem programu.